Благодаря ви за отговорите...дано правилно да съм разбрала...значи реално не трябва да се връща на работа.
Моля за Вашите компетентни отговори на въпроса - трябва ли реално да се върне на работа майка, която е в отпуск по майчинство за отглеждане на дете от една до две години и възникване на здравословен проблем т.е ще бъде в продължителен болничен за да получава половината от майчинството в едно с обезщетението за болест или това става само с представяне на болничният лист при работодателя. Предварително благодаря! Хубав и успешен ден от мен!
 На колко дни платен отпуск за 2013 г. има право лице със срочен трудов договор до 24.01.2013 год. Предварително благодаря!
Благодаря за подсещането...в страницата на НСИ открих нещо такова.
Привет! Необхидима ми е актуална бланка - ликвидационен отчет и баланс за закриване на фирма. Моля ви, бихте ли ми помогнали от къде да я изтегля. Предварително благодаря!
Благодаря.. :smile1: Доколкото разбирам...да остане варианта с освобождаването и да се обърне към Социално подпомагане след като настъпи събитието.
На бъдеща майка й предстои да бъде редовна студентка. Кое е по-правилно...или по-изгодно за нея...относно предстоящото и майчинство...т.е тя едва от 1 месец е осигурявана и тр.и дог. е срочен.Въпросът ми по-конкретно ..да помоли ли да остане на тр. дог. ...или след прекратяването му през септември тя ще си бъде редовна студентка..какво майчинство ще получава в тези случаи. Дано да ми разберете въпроса...извинете...дос та объркано май го написах. Очаквам вашите съмети, за които предварително благдаря! :smile1:
Прекратен тр. договор по взаимно съгласие по подадена молба от лицето от 09.05.2012 г., а днес се оказва, че на 09.05.2012 г., лицето е постъпило в болница и ще представи болничен. Проблем ли е, че тр. договор е прекратен по време на болничен? Благодаря предварително.
ок  :thumbup:..Прочетох наредбата и точно този чл.42...но там не става ли въпрос за обезщетение за неизползван отпуск..а моят въпрос е за правото на ползване на отпуск....
ок  :thumbup:..Прочетох наредбата и точно този чл.42...но там не става ли въпрос за обезщетение за неизползван отпуск..а моят въпрос е за правото на ползване на отпуск
а не е ли по правилно пропорционално на отработените дни..в случая...тя ще отработи 20 дни от възможните 23..за м.октомври...въпросът ми беше някакъв калкулатор на тази тема няма ли...например при въвеждане на отработеното да сметне правото...
в случая....защо х 11....?
правото на платен годишен отпуск....например лице, което ще работи до 26.10.2012 г. на колко дни пл.год. отпуск ще има право..
20 /двадесет дни/ за календарната година
Съществува ли калкулатор за изчисляване на правото на платен годишен отпуск по чл.155 от КТ за съответната календарна година... :innocent: и ако ли няма, ще съм благодарна да ми обясните как точно става това :thumbup:
иии така за мен този въпрос си остава без конкретен отговор..къде още да се ровя за да го реша.. :icon_question: .и то правилно! :innocent:
но нали в КСО ...Когато временната неработоспособност е настъпила преди прекратяване на срочни трудови и служебни правоотношения, договори за военна служба и договори за управление и контрол на търговски дружества, паричното обезщетение се изплаща за не повече от 30 календарни дни след прекратяване на правоотношенията или договорите....как точно да го разбирам това... :icon_question:
Извинете ме..чета и нещо не разбирам... :swoon: този 3-ти ден от НОИ ли ще бъде изплатен.. :innocent:
Благодаря, но извинете ме в кой нормативен документ е регламентирано това... :icon_question: